Sterk in Company is een Sociale Onderneming en verdient geld door het leveren van verschillende diensten tegen betaling. De medewerkers van Sterk in Company ontvangen een salaris passend binnen de CAO Sociaal Werk. Het geld wat overblijft na betaling van salaris en overige kosten van de onderneming, wordt gebruikt om sociale activiteiten en goede doelen te financieren. Dit levert ons natuurlijk reclame op, maar we doen dit vooral omdat we een bijdrage willen leveren op sociaal maatschappelijk gebied zonder veel beroep te doen op subsidies. Zodat subsidies zo veel mogelijk beschikbaar blijven voor initiatieven waaraan geen verdienmodel gekoppeld kan worden.

Zo financieren wij bijvoorbeeld zelf wekelijkse creatieve, spel- & taalontmoetingen en besteden we om-niet onze tijd daaraan. Ook dragen we door middel van geld of tijd bij aan goede doelen of initiatieven van andere organisaties.

Alleen in de opstartfase van de onderneming zullen we af en toe gebruik maken van subsidie omdat we projecten nog niet zelfstandig kunnen dragen. 

Verder zijn we zijn in staat om geld te verdienen met het werk dat we kunnen leveren. En dat geld geven we graag weer door voor een betere samenleving!

The ripple effect