Een leeg winkelcentrum met maar 5 open winkels op Hemelvaarsdag. Weinig bezoekers bij ons ook, maar de ontmoetingen die er waren, waren het meer dan waard. Buurtbewoners uit Groenoord en Noordrand samen aan tafel en ze bleken elkaar via via of van langer geleden te kennen. Leuk als er dan die herkenning komt en je een grote glimlach bij iemand ziet. Ook een enthousiaste buur gesproken die vrijwilliger wil worden. Nu nog matchen op een leuke plek. Dat komt vast goed. Als kers op de taart kwam er nog een jonge man langs die ons eerder had bezocht. Voor hem hadden we contact gelegd met Dock Groenoord, omdat er een mooie samenwerking zou kunnen komen o.g.v. jongeren, verbinding door beweging. Inmiddels zijn de eerste stappen daarin gezet. We kijken uit naar het vervolg!

Over de afgelopen maanden zijn er veel ontmoetingen geweest, de teller staat inmiddels bijna op 350. Daarin zitten een flink aantal ontmoetingen met een club mensen die wekelijks langs komt. Aan de tafel zijn er vrolijke gesprekken en soms ook wat serieuzer. Wanneer blijkt dat er meer tijd nodig is, of het onderwerp is te privé, dan spreken we buiten de tafel af. Er zijn wat vrijwilligers gekoppeld aan o.a. De Oproepcentrale en de workshops 20 Wegen naar Geluk van WOT Noordrand. Er zijn mensen aangeschoven met talenten die zich graag in willen zetten om bijv. workshops te geven. Ook kwamen er mensen vragen naar activiteiten voor zichzelf of iemand anders. Er liepen mensen spontaan langs om te zeggen dat ze het zo’n leuk initiatief vinden. En anderen kwamen maar één keer aanschuiven, maar weten ons te vinden als ze een hulpvraag hebben.

De Ontmoetingskalender Noordrand en het Groenoord Magazine vinden gretig aftrek. Ook informatie over sociale partners in de wijken werd uitgedeeld. Andere organisaties zijn aangeschoven zoals De Oproepcentrale, Lekker Bezig, WOT Noordrand en de Cultuurscout/Stichting Mooi Werk. Komende week schuift Krijg De Kleertjes aan.

In Schiedam trekken we samen op, o.a. voor verbinding en ontmoeting. De Ontmoetingstafel Hof van Spaland is een initiatief onder Samen Schiedam, tafel Ontmoeten, en wordt financieel gesteund door de Gemeente Schiedam.

Ontmoetingen in Spaland – 5 maanden en 350 ontmoetingen verder!